Vse, kar morate vedeti o žagah

Orodja za rezanje so nepogrešljiva tako za projekte »naredi sam« kot za delo na vrtu. Uporabljajo se lahko za rezanje različnih materialov, od lesa do jekla, kjer ustvarijo pravi rez v vsakem projektu, ki se ga lotite, naj gre za tesne krivine ali čiste reze debelih materialov. Tukaj vam predstavljamo priročni vodnik, s pomočjo katerega boste lažje izbrali pravo žago za pravo delo.

Vbodne žage

Vbodne žage so funkcionalne ročne električne žage, ki se lahko uporabljajo za različne projekte obdelave, na primer lesa in pločevine. Idealne so za rezanje natančnih ukrivljenih in ravnih linij, nizke vibracije pa omogočajo enostaven nadzor nad rezanjem. Zaradi nihajnega gibanja rezila vbodne žage se poveča hitrost rezanja, hkrati pa se zmanjša možnost zatikanja, kar je še posebej pomembno pri delu z občutljivimi materiali, kot so tanki leseni podi.

Priporočamo vam vbodno žago PST 18 LI, njena prednost je, da je akumulatorska (brezžična). To orodje je del družine 18-voltnega orodja PowerForAll, kar pomeni, da lahko isto baterijo uporabljate tudi z drugimi 18-voltnimi akumulatorskimi orodji zelenega programa.

Krožne žage

Krožne žage so orodje za velike obremenitve, namenjeno rezanju debelih krovnih plošč, žaganju plošč iz trdih vlaken, ivernih plošč ali laminatnih delovnih pultov, ki kljub zmogljivosti ohranja najvišjo raven varnosti.

Večina krožnih žag ima nastavljive globine in kote rezanja, kar vam omogoča širok razpon rezov, vključno s poševnimi rezi. Zaradi te vsestranskosti je orodje učinkovito in enostavno za uporabo.

Priporočamo vam še eno akumulatorsko orodje iz naše družine 18-voltnih modelov: PKS 18 LI. Ta krožna žaga je kot nalašč za natančne reze, hkrati pa je delo z njo zelo preprosto.

Krožne žage so idealne za natančne ravne reze. Krožne žage so odlične za rezanje debelega lesa.

Kotni brusilniki

Kotni brusilniki, ki se običajno uporabljajo za rezanje kovin in debelih materialov, se pa lahko uporabljajo tudi za poliranje, ostrenje, posnemanje robov in pripravo površin, kot so kovina, kamen in malta. Ta ročna rezalna naprava je eno najbolj vsestranskih orodij. Kotni brusilnik lahko prilagodite tako, da preprosto zamenjate brusni disk.

Vrste brusnih diskov in njihova uporaba:
  • Diski iz aluminijevega oksida se uporabljajo za les, poliranje ter rezanje vijakov in palic.
  • Diamantni diski so odlični za zahtevne materiale, kot so kamen, beton in ploščice.
  • Diski iz vlaken se uporabljajo za odstranjevanje rje in zarez v kovini.
  • Disk z lopaticami se uporablja za ostrenje orodja, obnavljanje robov, brušenje in poliranje.
  • Diski iz silicijevega karbida se uporabljajo za ostrenje, zaokrožanje in obdelavo fug. Uporabljajo se lahko tudi za odstranjevanje malte.
  • Diski iz žičnih krtač se pogosto uporabljajo za čiščenje kovine ter odstranjevanje barve in rje.
  • Kotni brusilniki so zaradi širokega nabora rezalnih diskov zelo vsestransko orodje.
  • Hitro in enostavno čiščenje brez napora
  • Različni nastavki za različne površine
  • Vodoodporna zasnova za čiščenje v mokrem okolju
Žage NanoBlade

Te žage imajo vrtljivo verigo, sestavljeno iz 4-milimetrskih verižnih členov, kar zagotavlja, da delujejo izjemno natančno in brez tresljajev.

Žage NanoBlade so edinstvena rešitev podjetja Bosch, ki ima že 40 patentov za to novo tehnologijo. Prednost teh žag je, da vsem domačim mojstrom, ne glede na to, kako vešči so ravnanja z žago, olajšajo žaganje.

Izdelek je dodan na seznam želja
Izdelek dodan v primerjavo.