V družbi Ekogreen d.o.o. (v nadaljevanju upravljalec) spoštujemo vašo zasebnost in si prizadevamo da zagotovimo največjo zaščito osebnih podatkov.

Zagotavljamo vam, da vaše osebne podatke obdelujemo skladno z veljavno Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov in skladno z nacionalno zakonodajo Republike Slovenije.  Dostop do osebnih podatkov je dovoljen le pooblaščenim zaposlenim in pogodbenim obdelovalcem, v obsegu in z namenom, ki je nujno potreben za nemoteno izvajanje delovnih procesov, zagotavljanje storitev podjetja in izpolnjevanje pravic in obveznosti iz sklenjenih pogodbenih razmerij s stranko.

Predstavitev upravljalca

Upravljalec  osebnih podatkov je Ekogreen, družba za trgovinske in poslovne dejavnosti, d.o.o., Ulica gledališča BTC 10, 1000 Ljubljana, matična ševilka: 3828271000,davčna številka : SI36658936.

V nadaljevanju so navedene informacije o tem katere osebne podatke upravljalec obdeluje, za katere namene jih obdeluje, ali jih obdeluje na podlagi podanega soglasja ali na drugi pravni podlagi, komu jih lahko posreduje in kakšne so pravice posameznikov v povezavi z obdelavo osebnih podatkov.

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z našo politiko varovanja ali načinom obravnave vaših osebnih podatkov, se lahko obrnete na našo pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov preko elektronske pošte info@modrimojster.si

Katere osebne podatke zbiramo?

Skladno z različnimi nameni, ki so navedeni v nadaljevanju, upravljalec zbira in obdeluje naslednje osebne podatke:

 • Identifikacijski in kontaktni podatki (ime in priimek, naslov prebivališča, datum rojstva, elektronski naslov, telefonska številka, datum, ura in vsebina elektronske ali poštne komunikacije),
 • podatke o uporabnikovih nakupih in izdanih računih (datum in kraj nakupa, izelki, cene, način plačila, naslov za dostavo, številka in datum izdaje računa, oznaka osebe, ki je izdala račun, ipd.) ter podatke o reklamacijah,
 • podatke o uporabnikih spletnega mesta upravljavca (datumi in ure obiskov spletnega mesta, IP naslov,  datum, ura in trajanje obiskov spletne strani, nastavitve na spletnem mestu)
 • podatke o vnosih v spletne obrazce (npr. v okviru nagradnih iger, prijave na e-listo ali vrsta oziroma področje zanimanja, na podlagi katerega lahko sklepamo, katero blago, vas zanima za namen prejemanja oglaševalskih sporočil)
 • druge podatke, ki jih uporabniki prostovoljno podajo upravljavcu ob naročilu določenega izdelka, o izkušnjah uporabe izdelkov in storitev ali ocenah, ki jih daste izdelku, posredovanju ponudbe oziroma povpraševanja

 

Vaše osebne podatke pridobivamo tudi na podlagi uporabe piškotkov na naši spletni strani. V uporabi piškotkov si lahko več preberete v nadaljevanju.

Pravna podlaga za obdelavo podatkov

Ponudnik zbira in obdeluje vaše osebne podatke na naslednjih pravnih podlagah:

Obdelava na podlagi pogodbe – za namen sklenitve pogodbe, izdelave ponudbe, izvedbo podgodbe (plačilo kupnine, dostava, reševanje reklamacij)

Obdelava na podlagi soglasja posameznika – za pošiljanje e-poštnih sporočil za obveščanje o novostih, akcijah, storitvah, za spremljanje branja poslanih e-poštnih sporočil, za segmentiranje kupcev, za namene analize življenjske poti uporabnika na spletni strani.

Obdelava na podlagi zakonitega interesa – Upravljavec lahko podatke obdeluje tudi na podlagi zakonitega interesa, razen kadar nad takimi interesi prevladajo interesi ali temeljne pravice in svoboščine uporabnika, na katerega se nanašajo osebni podatki, ki zahtevajo varstvo osebnih podatkov. V primeru uporabe zakonitega interesa upravljavec vedno opravi presojo skladno s Splošno uredbo o varstvu podatkov.

Obdelava na podlagi zakona - Vaše osebne podatke obdelujemo, kadar takšno obdelavo od nas zahteva zakonodaja, ki nas zavezuje. Te osebne podatke obdelujemo skladno z zahtevami zakonodaje.

Obdelovalci osebnih podatkov

Poleg zaposlenih v družbi Ekogreen d.o.o., osebne podatke upravljalec posreduje tudi partnerjem, podjetjem ki prav tako imajo funkcijo obdelovalca, in sicer za zagotavljanja plačil, za potrebe tehnične podpore, razvijalcem programskih rešitev, dostavljalcem, prevoznikom, zunanjimo agencijam za marketing, trženjskim in razoiskovalnim podejtjem.

Pogodbeni upravljalci, s katerimi sodeluje družba Ekogreen d.o.o.:

 • Družba Robert Bosch d.o.o., Kidričeva cesta 81, davčna št.: 44460325, matična št. 5688515000
 • Transportni partnerji in dostavne službe (DPD d.o.o., Pošta Slovenije d.o.o., GEBRUDER WEISS d.o.o.)
 • Ponudniki pošiljanja e-poštnih sporočil (Mailchimp in drugi)
 • Upravitelji orodij za trženje (Google Ireland Limited, Facebook Ireland Limited in drugi)
 • Ponudniki plačilnih sistemov (Stripe, PayPal in drugi)
 • Računovodski servis, odvetniške pisarne in drugi ponudniki pravnega svetovanja
Pravice uporabnikov v zvezi z varstvom osebnih podatkov

V skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov vam upravljalec zagotavlja naslednje pravice v zvezi z varstvom osebnih podatkov:

 • pravica do dostopa do podatkov
 • pravica do popravka
 • pravica do izbrisa (»pozabe«)
 • pravica do omejitve obdelave
 • pravica do prenosljivosti podatkov
 • pravica do ugovora

 

Vse zgoraj navedene zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z vašimi osebnimi podatki, lahko uveljavljate s pisno zahtevo poslano na naslov Ekogreen d.o.o., Ulica gledališča BTC 10, 1000 Ljubljana s pripisom »za GDPR« ali na na elektronski naslov info@modrimojster.si.

Upravljalec lahko za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja vaših pravic v zvezi z osebnimi podatki od vas zahteva dodatne podatke, ki so potrebni za potrditev vaše identitete, ukrepanje pa v skladu s tem poglavjem lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da vas ne more zanesljivo identificirati.

Posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu RS, če meni, da se njegovi osebni podatki shranjujejo ali kako drugače obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

Rok hrambe osebnih podatkov

Upravitelj bo hranil vaše osebne podatke le toliko časa, dokler bo to potrebno za uresničitev namena, zaradi katerega so bili osebni podatki zbrani.

Osebni podatki posameznika, ki so pridobljeni na podlagi privolitve, se lahko obdelujejo in hranijo, dokler obstaja namen oziroma do preklica dane privolitve posameznika.

Tiste osebne podatke, ki jih upravitelj obdeluje na podlagi zakona, hrani za obdobje, ki ga predpisuje zakon.

Osebni podatki uporabnika - posameznika, ki se obdelujejo na pogodbenega odnosa, upravitelj hrani za obdobje, ki je potrebno za izvršitev pogodbe inše 5 let po njenem prenehanju, razen v primerih, ko pride med posameznikom in upravljalcem do spora v zvezi s pogodbo; v takem primeru hrani upravitelj podatke še 5 let po pravnomočnosti sodne ali arbitražne odločbe ali poravnave ali, če sodnega spora ni bilo, 5 let od dneva mirne rešitve spora.

Politika piškotkov

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih spletne strani uporabljajo zato, da so izkušnje uporabnikov bolj učinkovite. Spletno mesto piškotke shrani v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu.

Ekogreen d.o.o. uporablja naslednje piškotke:

Obvezni/zahtevani piškotki: Zahtevani piškotki naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do varnih območij spletne strani. Spletna stran brez teh piškotkov ne deluje pravilno.

Analitični piškotki: ti piškotki pomagajo razumeti, kako uporabniki uporabljajo spletne strani. Z njihovo pomočjo upravitelj izboljšuje uporabniško izkušnjo in ugotavlja zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke upravitelj uporablja le, če uporabnik s tem soglaša (sprejme s klikom na gumb na spletni strani).

Oglaševalski piškotki: To so piškotki, ki med drugim omogočajo delovanje vtičnikov socialnih omrežij Facebook, Instagram, platforme Google Adwords in drugih spletnih mest namenjenih oglaševanju oziroma prikazovanju bolj ciljanih oglasov. Tovrstni piškotki lahko zbirajo informacije, preko katerih je mogoče identificirati uporabnika ter omogočajo sledenje vašim aktivnostim na spletu.

Veljavnost

Politika velja od 15.12.2021 dalje in se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni. Vsaka sprememba naše politike o varovanju osebnih podatkov bo objavljena na tem spletnem mestu.

Izdelek je dodan na seznam želja
Izdelek dodan v primerjavo.